Klik-Klik..

Saturday, November 21, 2009

Happy Besday My Beloved Hubby….

Memula nk nyanyi dulu la…ok ayin, nyanyi sama2 ngan mama yer…”Hepi Besday Papa…, Hepi Besday Papa…, Hepi Besday to Papa Cayang…, Hepi Besday Papa…heheheh…

DSC03817

Ni la Besday Boy ngan anaknya…

Akceli ari ni ari lahir my husband…dah 29 yer Papa..bukannya 19…Kami x celebrate bagai pon..just beli kek cinonet jer..tu pon ayin kata hepi besday dia..mana bebudak pon sure ari jd diorg          saja..redhoooooooooo…hahaha!!!!

DSC04150DSC04149

Tgk tu,…ayin yg beria…

DSC04154

DSC04152

Kek2 yg cinonet ajork!!!…Tiramisu & American Brownies…

Kami celebrate, nyanyi jer lebih..hahahah!!!..kek pon ala2 ja..beli besor2 sapa yg nk makan..if sikit tu berebut2 ngan ayin la pulak..ahaks!!!…hubby kureng sikit bab2 kek ni..last2 decide beli 2 slice ajer..1 american browniese (betu ker spelling???) & another 1 beli kek paberet ayin, Tiramisu…itu sajork…

DSC04165

Pose kejap..hehheeh..(abaikan benda yg bersepah kat belakang tu yer..kekekek)….

DSC04159

DSC04153

Hadiah???? erk…x bg x per kan…hahaha!!!..akceli adiah dah dpt pon..aku beli phone E63 yg aku ngetest buat n3 by pon tu…heheheh..bukan aku punya yer fon tu.alah…aku ni x yah pakai pon canggih2 arrr…bukan nk nepon org sgt pon..lg pon aku pakai prepaid..if aku nk pon ker..nk surf tenet ker..on9 by pon ker..semua tu aku guna yg hubby jer..sonang..dia pakai line…hahahha!!!

DSC04172

Utk Papa…..

Selamat Hari Lahir Papa….

Mama doakan agar tuhan panjangkan usia papa, dikurniakan tubuh badan yg sihat, dimurahkan rezeki…peroleh rahmat dariNya…dan menjadi papa yg terbaik buat anak kita..juga suami yg terhormat buat mama…mudah2an..dihati papa sentiasa terpaku wajah mama & ayin…

“KAMI SAYANG PAPA SGT2…..”mmmmuuuuaaaahhhhhhhhhhhhh…..(kisses from mama & ayin..)

Itu saja utk kali ini..selepas ni tak tau bila pulak nk hapdet…hehhehehe…

Friday, November 20, 2009

201199……

Salam…ada angin aku ni nk hapdet blog…ni..angin rajin menyerang..hahahaha!!!…

Tengok title aku tu..kepada yg non muslim…sila la pegi dpt kan no itu dia agensi2 no ramalan…sure ‘ONG” punya..hahahah!!! (ada ke reader aku non muslim ek??? kekekek..belasah…)

No 201199 amatla bermakna buat aku..cer korang kira 201199 tolak ngan 201109 …berapa tahun dah haaaaaaaaaaa….hampir 10 tahunkan..ahaks!!! selama itu la hubungan aku ngan my chenta hatiku..

Berbelit2 pulak..now straight 2 the point jer la..hehehhe..aku couple ngan my hubby..ikutkan 3 hari before tu hubby dah propose…(cheeewahhhhh..mcm la org tu nk lamar diakan, padehal br nk couple..) tp aku saja declare date tu coz sehari sblm besday dia..maknanya esok besday my hubby yer…  kalau MV.Com..date tu diorg disatukan..aku lak jd couple..year yg berbeza la yer…to MV.Com..Happy Anniversary to U..hope hubungan korang berkekalan hingga hujung nyawa…Amin..

Time no tu juga mula la..asyik tulis nama gabung2 gitew..betui dak..ala..korang pon time berchenta pon sure cenggitu..aku pon gediks gak la nk cantum2 nama bagai nie..heheheh..jadila “YAZIEDA”…masa ni aku & hubby study kat IKMAS..(ala…aku kan cerdik cam korang2 belajar tmpt tinggi2..aku IKM jer..(marah..sesapa yg study kat cni....korang cerdik, aku jer yg tak..)huhuhu…tp alhamdulillah la coz pastu aku buat Dip. kat Twintech…)

Cikgu kat depan dok mengajar, yg dia kat belakang syiokkkkkkkk punya dok conteng2 kertas..’yazie + ieda = Yazieda…heheheh, abang love ayang la..tah apa2 kalau ingat balik..kekekek..gediks gila aku time tu tau..tp alhamdulillah..gediks2 pon kahwin gak kitorang…terus ada penyambung keturunan..jadila “YAZIEDAFASHA”lak.kitorang couple hampir 4 tahun br kawin yer..kiranya aku sempat habiskan Study aku kat Twintech dulu…

Scan0006fio#1#2!

Picca yg kat atas tu 1st raya weols ngan ayin..”YAZIEDAFASHA”

Picca yg kat bawah pulak 1st bergambar selepas couple…

p/s: harap maaf… gambar kurang memuaskan..akceli aku scan gambar tu..pastu x reti nk edit..huhuhu..kalau korang perati gambar bawah tu ada date dia tau..9  hari pas compom couple..hehheeh…

Tuesday, November 10, 2009

testing...testing...

tgh mengetest buat n3 thru by fon..hehehe.. Yg n3 before ni pon thru by fon..org lain semua dah advance..kita ni la br nk terkedek2 nk buat..

Sent by nokia E63..

Sunday, November 8, 2009

Hubby Request…

Semlm kami kuar gi Kl..Makan2 kat MV & terus ke KLCC…x lama pon kat KLCC coz hubby rushing nk balik tgk bola…Final kan..walaupon bukan negeri dia tp tetap sokong bola sepak Malaysia..dan pasukan yg menjadi pilihan papa utk sokong adalah N9…”Hobin Jang Hobin”..hehehhe..

Dan kerana itulah aku jgk tak dpt nk tengok sehati berdansa..x per..kan ker ada ulangan…layankan ajer..3 beranak bergolek depan TV tgk bola..yg best tu ayin pon sama naik ngan papa dia..if Gol..masyaallah..jerit lagi kuat dr papa dia..kalau x masuk pulak or sipi2 bola tu nk masuk..mcm2 bunyi dia kuar..hahahah!!! lawak2x…

Abih bola..huby ajak kuar gi mamak..katanya nk makan Maggi Goreng..aisehhhhhhhh!!! malasnya aku nk kuar..coz aku kenyang lagi ..mkn chicken fritters yg ditapau ptg tu..last2 aku decide..mummy masak jer la pa..” suka ati la …rajin ka???…hubby tya kau..”ala..campak2 jer la apa yg ada..” hehhehe…

Taraaaa………….siap pon maggi yg aku masak..x sampai pon 20 minit..hehhehe..kan sonang..kalau kuar..siap ajer dah 15 minit..heheheh..start enjin keter lagi…nk cr parking lagi..heheheh..boleh gitew???

DSC04127

DSC04126

Wednesday, November 4, 2009

Tak DiRancang….

Hi auntie2..ayin take over lagi yer..hehhehe…kan sebelum n3 ni ayin dah citer yg mummy & papa bawa ayin jalan2 kan..ha!!! tu yg ayin nk sambung nie..Balik dr Jusco mlm tu..ayin dengar mummy & papa dah bincang2 esoknya (ahad) nk bawa ayin pi zoo..ayin dah suka..mummy ada tya ayin nk gi tengok elephant tak???..ayin jawab nakkkkkkkkkkk..nak engok “U A A” sama..(org utan)..Mummy kata kalau nk tgk esok ayin kena bangun awal..x leh bangun lewat..

Hari ahad tu betuiiiiiiiiiiiii..ayin bangun awal.hehhehe..x caya?? tya mummy sbb ayin kalau bangun awal ayin akan ckp kat mummy, “mummy..mummy…kakak bangun awal nie”..hhehehe..tp mummy la lagi awal..sbb masa ayin bangun mummy dah siap mandi pon…dah siap2 semuannya..kami pi makan roti canai dulu…tp sekarang ni ayin suka sgt makan telur separuh masak..3 biji sekali ayin makan tau..sheeeeeedapppppppp…dah kentang, papa pon terus bawa keta pi zoo..sampai2 kat zoo..papa terus tukar rancangan nk pi Genting pulak..ayin tau tmpt tu sbb ayin dah pernbah pi dah..lagiiiiiiiiiiiii best kat situ..Mummy dah risau dah sbb ayin x pakai baju yg sesuai kat tempat sejuk..mummy bg ayin pakai baju yg x panas la…sbb ingat nk pegi zoo..reda jer la..kalau sejuk sgt mummy kata terpaksa la beli kat atas tu sweater & legging sbb ayin pakai skirt pendek ngan baju tangan pendek..

DSC04070

Sampai2 sana ujan turun ngan lebat sekali…parking jenuh gak papa cari sbb semua org nk parking kat dalam..akhirnya dpt gak parking kat 1st world..Bila dah ujan tentulah x leh main kat Outdoor..papa beli yg Indoor saja..seb baik x sejuk..panas lagi adala..sbb ramai dlm Indoor tu..hehhehe..selamat duit mama..x yah beli apa yg dia nk beli…Tagging tue tinggal 2 sbb yg mummy dah kakak terbuang dr keta..hehhehe….

Mcm2 yg ayin main..buleh dikatakan semua kat Indoor tu la..tp mummy frust sgt semua gambar2 yg mummy tangkap ilang..huhuuh..sbb ayin main kamera mummy ker gambar2 semua tu ilang..seb baik kat Snow world tu papa suh staff dia tangkap gambar kami..kalau tak mesti satu pon tak dak…cian mummy…

DSC04065DSC04066

DSC04061

DSC04072

Tiket masuk Snow world ni ada dia kepil sekali tiket tuk dptkan air yogurt tue..dpt la 3 botol..satu botol dah abis..ayin dah minum yer.,..

DSC04062

DSC04056

DSC04069

Masa dah kuar dr Snow world tu..papa beli semua gambar yg staff kat situ ambik..semua nya 95 rengget…kenangan tu,…seb baik papa beli semua gambar tu. tidak satu keping gambar pon x dak memori pegi genting kali nie..huhuhu…Pas kuar dr cni..ayin sambung main kat Bumper Car, ride paris, kuda pusing, monorail..mcm2 lah…sonok sgt…Tenciu mummy..tenciu papa….

Okla auntie2 semua..ayin stop dulu yer..lg pon gambar x banyak..huhuhu…pasni bg mummy pulak la yg buat n3..ayin kadang2 ja tau…hehehhe

Bye2…

Monday, November 2, 2009

Jom Beriadah Ngan Ayin…

Hiiii semua…Kali ni ayin take over blog mummy buleh…ayin nk citer kat auntie2 semua apa yg ayin buat pada cuti ujung minggu baru nie..

Ok..ayin mulakan yer…

Ari sabtu ayin bangun tido lewat..ayin dgr mummy kejut ayin tp ayin x bangun2 jgk..ayin nantuk la..papa lak pi kerja…jdnya ayin dok ngan mummy jer la..sementara tunggu papa balik ayin dok main2 ngan mummy saja..kami main dlm bilik..turun bawah pon kejap saja..kan ujan..ayin best ujan2 dok dalam bilik…tarik cemut..(selimut)…walaupon ayin suh mama buka aircond..hehehehhe…pastu ayin tambah lak pi buka kipas..hahaha..mmg colddddddd…

Ptg pulak, ayin tak tau jam pukul berapa sbb ayin x pandai tgk jam lagi…papa pon balik.. sebelum papa sampai ayin dgr papa hello(tel) mummy suh kami siap..papa nk bawa ayin pi main2..mummy la kata..hehhehe..ayin suka sangat..terus ayin pon siap..suh mama buat dandan rambut ayin…Mula2 papa nk bawa ayin pi main kat KLCC tp ujan x jd la..ayin x kisah..mummy yg kisah..heheheheh…papa ajak pegi dekat2 saja..last2 kami pi JJ..ayin dgr mummy sebut JJ..ayin x tau kat mana, tp JJ tu selalu ayin lalu depan dia bila ayin nk pi umah mk ngah (Jusco Cheras Selatan)..

Auntie2 semua tengokla yer gambar2 ayin yg mummy & papa tangkap nie..ayin x peduli sgt sbb ayin lg best dpt main..hehheeh..pastukan esoknya ayin pi jalan2 lagi..nanti ayin citer lain yer….bye2..

DSC04000

DSC03978

DSC03979DSC03980DSC03982DSC03983

DSC03985

DSC03989

DSC03990

DSC03995

DSC03997

DSC03999