Klik-Klik..

Sunday, June 21, 2009

ON SATURDAY....

Sebelum aku mula citer apa2..aku nk ucapkan Happy Ayah Days to my ayah..and happy Papa Days to my hubby...heheheh..

Ok..on Saturday ri tu..my hubby ada kursus kat Kolej Multimedia...Jadi aku pon hari itu melepak di rumah kakak ku di Sri Kembangan..(Sowi yer watie a.k.a Mummyaeesh tak coling2 coz uols kan ada event...)..aku pegi pon dah tengah hari..sesampai ja..aku gi terjah dapur dulu..itula perangai kami adik beradik..kalau gi rumah salah sorg adik beradik..mesti gi cari dapur dulu..hehehe..tgk apa yg ada..hmmanaagggaiii..ada sambal petai la...tetiba teringin ni..nk pulak tu dah lama benor aku x mkn petai..apa lagi..zasss terus la...

Masa tu kakak aku dok sebuk nk buat Mee Kuah..Kakak yg kat Ampang nk datang..jadi ramai la berkumpul...Tetiba kakak sk..(kak ina) citer..esok kan Father's Day..anak dia si Irra dah sebok dah beli hadiah kat abahnyer..heheh..Jd aku pon kata okla..cam kita sambut Father's Day dulu la kan..kumpul reramai nie....

Kakak Ap(Kak ila) sampai pn dah lewat..6.30 ptg dah masa tu..my hubby pon lebih dulu sampai dari diorg...Apa lagi..bila dah berkumpul tu gamat la jadinya..ngan bebudak..ngan mak2 budak..Ptg tu jg..1st time aku nengok ayin pakai helmet ikut pk ngah dia gi ambik kakak irra kat tuisyen..nk gelak aku nengok..x leh arr citer lelebih..nanti aku buat n3 khas pasal dia naik moto..minah tu mmg jakun kalau dpt naik moto..kang nanti ada byk la sikit n3 aku kan.hehehe


Pas aku makan nasi..buka2 peti ais nampak buah ni pulak..Dragon fruit or buah naga...apa lagi..melantak la jawabnyer..sebiji aku makan sorang..hehehe..paberet tau..mmg manis..Masa ni kak sk aku dok sebok masak mee kuah ngan atikah...


Sementara nunggu mee ni masak...aku sempat la tido..hoooo nikmat wooo..tanpa gangguan..heheheh.Mee kuah ni paberet family aku..majoriti semuanya suka..before ni mak aku la selalu buat..abih dah dok sini..kak sk aku la kena buat...adik2nya belum terer..hehehhe..ayin pon mmg sgt suka jenis2 mee ni..tp dia akan mkn ngan kicap la...

Pas maghrib..sembang2..borak..pasal plan weols nk gi PD nanti..maybe masa my mom & my Dad dtg nanti..Dis week kan weols nk balik gi ambik my mom & my dad dtg rumah weols..Masa tu la weols plan nk gi Picnic kat PD tue..Cik...rugi woooo hg x ikut mai sama...Tidak hang leh join kami...

Dah puas bergelak..aku pon cargas balik coz mlm tu nk jumpa member roomate aku masa study dulu..haaa..yg tu aku citer next..next..next n3 ok...
ciowww....

12 comments:

kojah said...

sedapnyer tgk makanan tu mlm2 cenggini...

Gieyana said...

perghhh..melantak buah merah tue sengsorang yer...mee kuah tue nmpak sedapnyer...nak sikit!!

anaklaut said...

salam...


wow....bestnya mee kuah tu..pelawa la anaklaut jugak..:))

mummYaeesh said...

seb baik weols takde weekend ni klu tak sure kecik ati..hiks..percaya ke?woohoo..hamboii untung ar lps makan tido...

CINTAMANISZ Lite said...

Alahai ayin..org dok sedap2 makan mee kuah, ayin makan mee ngan kicap aje?? hehe..mesti tepi2 mulut tu comot ngan kicap, kn?

MaMa aYiN_FaSHa said...

Kojah:
heheheh..time perut lapor lak ko layan blog akak yer Kojah...

Gie:
X nak sapa pon yg nk..aku bedal la sensorang..ko nk ek??? meh dtg rumah kakak aku..kekekek..

anakLaut:
salam...
pelawa boleh saja...

Mummyaeesh:
hahahha..seisi meleborkan badan..pas makan tido..
Sbb tu weols x roger key...

CintaManiszlite:
MMg pon kak..comot gila..suap sendiri..biasa la..

neezareef said...

mi kuah..cam best jek..

ieda, td ieda vote kt enty yg salah..nnti vote lg eh

http://bigboy-uzma.blogspot.com/
A0018

MaMa aYiN_FaSHa said...

neezareef:
ok..ok..kita dah vote kat link yg bg tuh...

hahahah..mmg best mee kuah itu..

CuTeMiUt78 said...

wah.. meriah kan klu dah berkumpul adik beradik.. heh..heh..he.. cam best je tgk mee tu.. klu mirul memang skkeee bab mee2 ni..

MaMa aYiN_FaSHa said...

CuteMiut78:
heheheh..mmg meriah..gegar rumah tu..
a'ah ayin pon suka jenis2 mee nih..

zue_annie said...

dragon fruit tu bagus tau ia buang toksin dlm badan..yg smbelit mkn pon bagus,,,,edapnya mee kuah tu nyam nyam

MaMa aYiN_FaSHa said...

Zue_annie:
ooo..yer ker..pas ni leh mkn lagi nih..baik utk kesihatan