Klik-Klik..

Monday, August 6, 2012

Izzara...

My Dotter yg no.2..dr kecik sampai ke besor suka nor nangisnyaaa..manje terlebih..Manja2 dia pun klu nk compare ngan si kakak..perangai diorg la yer..not kasih sayang key..not good..hihihi..mmg si Izzara ni lebih independent..tp ada bab2 tertentu jer la dia nk berdikari pun..cthnyer, kalau nk mandi..dr buka baju, cari towel, dia akan buat sendiri. pas tu mandi opkos la aku kena mandikan even dia nk buat sendiri, dah mandi tentu nk pakai pamperskan??..dia akan gi cari sendiri pamper dia.,( lg opkos aku yg kena pakaikan)..bab pakai baju pulak. Dia akan gi cari sendiri baju yg dia nk pakai.Yg best tuh..mmg match la baju yg dia pilih..x mcm papa dia yg cari..suar lain, baju lain..Apa kes???..Bila dh dapat baju yg dia nak, boleh2 x bagi aku pakaikan..nk buat sendiri semuanya. Tapi kenkadang mmg betul dia pakai sendiri. Elok jer masuknya..hihihi..

Izzara ni lagi...mulut pot pet toksah ckpla..klu kat luar ada org dgr dia ckp sure tya, "eh, umor brapa ni??..hihi..dia ni petah berckap. Padehal baru 1 tahun 11 bulan..next month baru 2 tahun..bila dh petah ni pandai ha dia bercerita. Klau dia balik dari Nursery, mlm before tido sambil peluk2 dia, dia akan crita la apa yg jd nursery dia. hihihi..kadang lawak pun ada..nmpak nor kaki mengadu..mmg pong!!!..Kalau papa dia balik..sikit2 .."papa, kakak buat"..hamboiiiiiii!!

Tu la Izzara..tp yg sadisnya..sob..sob..sob..kaki nangis dr kecik sampai besor..tgh2 mlm klu nk susu pun nangis..x nmpk mama kat umah pun nangis..marah sikit pun nangis..

Yerla..anak semuanya kan sama kan..kena la sabor..Meh layan gambor2 dia meh!!






Moralnyer..jgn la nk banding2 kan anak2 yer..kasih sayang tu kena adil & sama rata.

Lots Of Luv.. 

3 comments:

Zura@Iwan said...

anak ni ragam dia lain2 kan...tp kasing syg tetap sm...

izzara cute dier dr kecik smpi bsr..muka x berubah kan...

Gieyana said...

Izzara chinese look...sama mcm akak dier...

Betui tue, setiap anak2 tue x sama perangainya..ko kena hati2 psl dier kuat ngadu..ekekeke..:-)

Neeza.Areef said...

manja yer..anak no.2 manja kot ehk..
my boy no.2 pun manja gini ler
klu bgn pg x npk mak mula la keja pintu dpn tgk keta ada ke x de..walauuuupunn mak nya tgh mandi..huhu