Klik-Klik..

Tuesday, December 24, 2013

Aisyaa Darmia...



Ye, anak saya yang no.3 (n3 ni cam formal so guna kata ganti diri 'SAYA'). Gegirl jugak. Meh sini saya nk share camna saya deliver kali ni..Alhamdulillah Ya Allah...sangat mudah..


Tanggal 08/09/2013 (Ahad), saya pegi checkup cam biasa.(kat INS Specialist Centre) Time tu sya dah 38wks..Pegi kali ni saya cadang nak set date bagi bersalin. Tak larat dah nk jalan..Dua anak sebelum ni 38wks dh kuar dh haaa..


Jam 10.10am, nama saya dipanggil untuk jumpa doc (Doc Sarab). Bila dh tgok history saya deliver dua2 ank 38wks terus dia cek pembukaan. Sekali cek dah 5cm..Tuuudiaaa..Tak leh nak cakap apa. Terus saya disuruh masuk ke labour room. Buat apa yg patut before deliver (ibu2 yg dh pernah deliver sure taukan..apa yg diorg buat)..Pastu terus cucuk Epidural..Saya mmg ambik Epidural..Anak no.1 ambik..anak hat no.2 pun ambik..Pas dh clear semua en.asben saya masuk utk teman saya.


Pukul 11.43am, saya ada up status kat FB yg sya dah dlm labour room (x caya cer tgok blik wall sya )..heheheh..pas sya up ja..doc dtg cek dh full..dah boleh teran..3x push kuar la ha..Time tu pukul 11.57. Korang boleh compare balik time saya up status ngan saya deliver..berapa minit ja kan..tu yg saya ckp deliver kali ni sgt mudah..Sama macam saya deliver Izzara la..mudah jgk...hehehe..Alhamdulillah.. Sepanjang proses kelahiran (x panjang sgt pun..ekekeke) en.asben sentiasa dgn sya. Mmg sya tak bg dia kluar. Takut jd cam deliver Izzara..En.asben tak sempat nk tgok..heheh

Now dia dh 3 bulan..membesar dengan sihat. Alhamdulillah..suka nyembang klu ada org yg rajin layan dia..suka senyum bila diagah... kakak2 pun syang sgt kat dia.. Mama, Papa pun syg kat Mia...












My Baby Boo...Aisyaa Darmia Bt Ayazi..

3 comments:

Zura@Iwan said...

alhamdulillah
mudahnye ko deliver Mia kan
mybe dh no 3..tp kdg2 tk sm ye dak.

tahniah sekali lg beb..

Gieyana said...

Alhamdulillah..sng sungguh hg bsalinkn Mia..aq ms Nureen..Najlaa x lm juga tp mcm aq ckp ar..sakit sket..:-)

Ieda Zakaria said...

Zura & Gieyana :
Hangpa dua la reader tegar aku..tq..tq..

Alhamdulillah..sgt mudah & sgt cepat..